Permanente educatie
voor interne leeractiviteiten

Op deze webpagina vind je alle informatie die jou helpt om eigen, interne leeractiviteiten te laten erkennen voor permanente educatie.

8 redenen om te kiezen voor PE

PE biedt een structuur waarmee het eenvoudiger wordt om kennis bij te houden en te voldoen aan de verwachtingen van opdrachtgevers en flexkrachten.

  1. Verbetering van de kwaliteit van het werk.
  2. Verhogen van de productiviteit; tijdsbesparing door parate kennis.
  3. Voorkomen van fouten, klachten en incidenten/boetes.
  4. Realiseren van omzetdoelen.
  5. Motiveren en (langer) behouden van vaste medewerkers.
  6. Aantoonbaar vakmanschap & compliance.
  7. Verlagen werkdruk en stress door efficiënter werken en tijdsbesparing.
  8. Behoefte aan structuur om kennis te borgen.

Laat je eigen leeraanbod erkennen voor PE

Medewerkers kennen meer waarde toe aan een leeractiviteit die PE-erkend is. Vraag PE-erkenning aan voor interne, bedrijfseigen opleidingen of trainingen. Dit kan ook voor een enkele interne leeractiviteit. Bijvoorbeeld als de juridische afdeling een e-learning heeft ontwikkeld over een specifiek onderwerp binnen de wet- en regelgeving.

Zo werkt de aanvraag voor PE-erkenning

Leeractiviteiten zijn cursussen, e-learnings, trainingen, workshops, webinars, continuous learning apps e.d. waarmee medewerkers hun professionele kennis op peil houden, verdiepen en/of vergroten.


Richtlijnen:

  • Leeractiviteiten passen binnen de onderwerpen zoals beschreven in de eind- en toetstermen van de SEU-examens.
  • De focus ligt op kennis en toepassing van kennis.
  • Leeractiviteiten zijn borgend door herhaling, dan wel actualiserend, verdiepend of verbredend.
  • Er is een toetselement of afrondende opdracht opgenomen om de opgedane kennis te borgen.
  • Aantoonbare netto tijdbesteding met een minimale duur van 60 minuten voor klassikale of online leeractiviteiten.
  • Aantoonbare netto tijdbesteding met minimale duur van 45 minuten voor e-learning on demand leeractiviteiten.

 

Download het erkenningsregelement 2022

TIP:  Werkt jouw organisatie met Studytube?
Dan kun je in Studytube filteren op PE-flexbranche. Let erop dat je de PE-erkenning toevoegt aan het aanbod.

  1. Maak een account aan op PE-online en vraag in het account direct autorisatie aan bij SEU.
  2. Nadat de autorisatie is goedgekeurd kun je de erkenningsaanvraag starten.
  3. Als je al een account hebt in PE-online (bijv. voor een ander register), dan hoef je alleen autorisatie aan te vragen voor SEU.


Start tijdig met het aanvragen van erkenning zodat deze is voltooid vóórdat een leeractiviteit begint.
De erkenningsaanvraag verloopt eenvoudig als je voorbereid bent op de volgende vragen:

  • Omschrijving leerdoelen.
  • Netto tijdsbesteding van de leeractiviteit.
  • Op welke SEU-onderwerpen de leeractiviteit aansluit.
  • Afronding van de leeractiviteit (toetselement of eindopdracht).


Goed om te weten

Jouw interne leeractiviteiten worden niet gepubliceerd in de openbare scholingskalender. Deze zijn alleen bestemd voor je vaste medewerkers. Geef bij de aanvraag aan of de leeractiviteit opgenomen moet worden in de openbare scholingskalender.

Proces na indienen aanvraag

  • De erkenningscommissie PE neemt na ontvangst van de betaling jouw aanvraag in behandeling.
  • Als de gegevens niet compleet zijn of als er aanvullende vragen zijn, ontvang je hierover bericht via het systeem van PE-online.
  • Als de aanvraag volledig is dan kun je binnen 6 weken een reactie verwachten.
  • Na goedkeuring is de PE-erkenning 2 jaar geldig.


Download instructie erkenning aanvragen

 

“Het formulier voor PE-erkenning helpt je om anders/ kritischer naar trainingen te kijken. Het resultaat is dat trainingen relevant zijn, er voldoende wet- en regelgeving verwerkt is en vooral ook aansluit bij de behoefte van onze medewerkers.”

Gina Bakker, Consolid

  • Je ontvangt het PE-logo dat onder voorwaarden gebruikt mag worden bij de communicatie over de erkende leeractiviteiten.
  • Vul in PE-online onder ‘uitvoeringen’ de cursusdata en evt. locatie in.
  • Bied je een e-learning on demand aan? Maak dan een uitvoering aan op de laatste dag van ieder kwartaal. In het opmerkingenveld kun je toevoegen dat het gaat om een e-learning die op ieder gewenst moment gestart kan worden.
  • Je registreert gevolgde PE-leeractiviteiten eenvoudig, in het dossier van de deelnemer. Dit doe je bij het kopje ‘presentie’ in PE-online. De gevolgde leeractiviteit is nu ook voor de deelnemer te zien in zijn of haar account en in de PE-app.
  • Presentie opvoeren van meerdere deelnemers kan in 1 handeling: kopieer de SEU-nummers van de deelnemers in één keer in PE-online.
  • Het PE-systeem (PE-online) waarin de erkenning van leeractiviteiten en de registratie van PE-punten bijgehouden wordt, is door SEU ontwikkeld. Jouw organisatie hoeft hier geen IT-voorzieningen voor te treffen.
  • Iedere medewerker met een SEU-diploma heeft toegang tot zijn/haar persoonlijke account in dit systeem of kan toegang aanvragen/activeren.
  • Als werkgever met erkende leeractiviteiten krijg je toegang tot het dashboard van PE-online. Hier kun je erkenning aanvragen voor leeractiviteiten, uitvoeringen zoals cursusdata toevoegen, presentie invoeren en facturen raadplegen.
  • Er is een gratis app ontwikkeld waarmee deelnemers eenvoudig hun PE-status en activiteiten kunnen inzien, bijhouden en uit het leeraanbod kunnen kiezen.

Zijn nog niet al jouw medewerkers geregistreerd voor permanente educatie? Als werkgever kun je groepen werknemers tegelijk registreren in het PE-systeem.

  • Registreer groepen vanaf 10 werknemers in één keer voor permanente educatie. De deelnemers krijgen toegang tot hun persoonlijke account.
  • Je ontvangt als werkgever een collectieve, gespecificeerde factuur.
  • Collectieve registratie vermindert het aantal losse facturen en declaraties, en geeft jouw organisatie de zekerheid dat alle medewerkers zijn geregistreerd in het PE-register.
  • Op de tarievenpagina vind je de actuele tarieven voor erkenning van een leeractiviteit. Een erkenning is bij ongewijzigde inhoud 2 jaar geldig.
  • Voor deelnemers wordt alleen de kostprijs voor de PE-registratie in rekening gebracht. Registratie is 2 jaar geldig en kan verlengd worden als het benodigde aantal punten is behaald.

Ondersteuning door SEU

Heb je specifieke vragen die niet op deze pagina of in de FAQ beantwoord zijn? Stuur dan een mail naar pe@seu.nl
We denken graag met je mee.

Permanente educatie, powered by SEU

Wil je ook het laatste examennieuws & tips ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in. Je ontvangt ongeveer 6-8 per jaar de SEUpdate.

Ben je werkgever (bijv hr-manager of vestigingsmanager voor het eigen personeel bij flexorganisatie) of werknemer (bijv. uitzend- of backofficeprofessional, SEU-examenkandidaat). Kies wat bij je rol past, zodat je de juiste SEUpdate ontvangt.

Vul 1 KEUZE in
Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor het toesturen van de SEUpdate en delen jouw gegevens niet met derden.