Sandra Runherd werkt al 5 jaar bij Kroek&Partners Interimzorg, een detacheringsbureau in de zorg. Onlangs bereikte ze een mijlpaal voor SEU: ze is de eerste deelnemer die haar PE-registratie heeft verlengd. Haar enthousiasme voor permanente educatie is aanstekelijk en inspireerde ons om meer te weten te komen over haar motivatie en ervaringen.
Van HR naar financiën: een continu leerproces
Sandra begon haar carrière bij Kroek&Partners op de HR-afdeling, waar ze zich richtte op de dossiervorming van kandidaten. Recentelijk maakte ze de overstap naar de financiële afdeling, waar haar honger naar kennis onveranderd is gebleven.
“Ik heb nog steeds veel plezier van de SEU-opleiding die ik in 2021 volgde,” vertelt Sandra. “Het was een pittige opleiding met veel uitzonderingen, maar het is zoveel handiger om zelf de kennis paraat te hebben in plaats van alles op te moeten zoeken. Actuele kennis van wet- en regelgeving is cruciaal. Daarom volg ik twee keer per jaar een opfriscursus en doe ik mee aan de Webinar Kennisweek in oktober. In mijn dagelijkse werk is het een groot voordeel om de grote lijnen te kennen. Zo werk je efficiënter en kom je niet voor verrassingen te staan.”
PE is een eenvoudige manier om bij te blijven
Sandra ziet tal van voordelen in permanente educatie. “PE maakt het eenvoudig om passende cursussen te vinden. Ik houd de agenda in de gaten en krijg regelmatig aanbiedingen van opleiders. Het kost me geen moeite om mijn PE-punten bij te houden. Het is fijn om te weten dat ik mijn werk goed kan doen en mijn collega’s kan helpen met vragen over wet- en regelgeving. Dat geeft me energie.”
Ze voegt toe: “Ik krijg vaak vragen over de verschillende fasen waarin medewerkers zich bevinden, zoals de overgang van fase 1, 2 naar 3. Het is prettig om precies te weten wat de consequenties zijn en wanneer je bepaalde gesprekken moet inplannen.”
De steun van Kroek&Partners Interimzorg
Kroek&Partners stimuleert hun medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. “Mijn werkgever heeft me aangemoedigd om de SEU-opleiding te volgen en bekostigt ook de opfriscursussen,” vertelt Sandra. “Ze vinden het belangrijk dat we up-to-date blijven en actuele kennis in huis hebben.”
Sandra is niet de enige die enthousiast is over permanente educatie. Ook haar collega die haar taken overneemt, gaat de SEU-opleiding volgen. “Het is fijn om ruggespraak te kunnen houden. Het is veel informatie, maar het is leuk om het uit te zoeken en goed te willen doen.”
“80% van onze flexkrachten is zzp’er en 20% uitzendkracht. Als er intern vragen zijn, bijvoorbeeld over het uurloon, komen ze vaak bij mij. Ook nu ik de financiële kant doe, wil ik op de hoogte blijven van veranderingen. Vorig jaar werd de eindejaarsuitkering toegevoegd bij de inlenersbeloning. Dat moet je weten, ook op financieel gebied.”
Register-Uitzendprofessional
Deelnemers die geregistreerd zijn voor permanente educatie, mogen de titel Register-Uitzendprofessional of Register-Backofficeprofessional gebruiken.
Nadat Sandra een mailtje over het gebruik van de titel had ontvangen, heeft ze die direct op LinkedIn opgenomen. “Ik ben niet zo van uiterlijk vertoon, maar dit vond ik een mooi bewijs van professionaliteit, dus ik dacht, ik zet het erop. Leuk, toch?”
De kracht van permanente educatie
Het verhaal van Sandra laat zien dat permanente educatie niet alleen belangrijk is voor je persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor de kwaliteit van je werk en de dienstverlening aan klanten en flexkrachten. Door te investeren in PE zorg je ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en je werk met meer zelfvertrouwen en efficiëntie kunt uitvoeren.
Ben jij ook geïnspireerd om aan de slag te gaan met permanente educatie?
Kijk op deze pagina voor werknemers, of op de informatiepagina voor werkgevers.